Cognitieve ontwikkeling baby 9 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 9 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In deze periode kan de baby meer woorden en handelingen plaatsen. Hij begint te begrijpen wat ‘nee’ betekend en kan simpele instructies zoals: ‘kom eens hier’ uitvoeren. Hij zegt daarbij mama en papa tegen de juiste ouder.

De baby is erg koppig aan het worden en daagt de ouders zo veel mogelijk uit. Hij zal zelfstandig willen eten, ook al wordt dat een smeerboel. Het is aan te raden om hem waar mogelijk dingen zelf te laten eten, wat niet teveel rotzooi maakt.

De baby begint rond deze tijd ook te dromen en zal weer wat onrustiger gaan slapen.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

De baby wordt sterker en krijgt meer coördinatie, daardoor zal hij deze maand leren klimmen en lopen. Binnen de kortste keren klimt de baby zomaar de trap op, let dus goed op dat traphekjes zijn gepl… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby kan ook angsten ontwikkelen in deze maand. Hij houdt er nog niet van als de ouders bij hem weg gaan, maar zal inmiddels wel begrijpen dat ze weer terugkomen. De verlegenheid in de buurt van vr… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]